Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Ontwerp Het ontwerp Laboratoria

Laboratoria

Ongeveer een derde deel van het gebouw bestaat uit laboratoria. Dit is inclusief de ondersteunende faciliteiten als weegkamers, spoelkeukens, opslag en techniekruimten.

De aard van het werk bepaalt de manier waarop de laboratoria worden gestructureerd. De volgende clustering vloeit daaruit voort: chemisch, biologisch en moleculair biologisch.

Het eerste uitgangspunt van de laboratoria is een hoge mate van flexibiliteit en optimaal in gebruik. Laboratoriummodules zijn in hoge mate gestandaardiseerd, en gericht op mulifunctioneel gebruik. En daarnaast zijn deze laboratoria  eenvoudig aan te passen aan veranderende taken of disciplines. Bijvoorbeeld als de vraag naar bepaald laboratoriumwerk verandert. Dit maakt de laboratoria toekomstbestendig.

Het tweede uitgangspunt is dat de laboratoria zo veel mogelijk worden gedeeld, zowel de ruimten als de ondersteunende faciliteiten. De kantoorwerkplekken zijn in de nabijheid van de laboratoria ondergebracht.

De laboratoria worden gebruikt door zes verschillende disciplines:

  • Biologisch
  • Moleculair Biologisch
  • Chemisch-Fysisch
  • Veldlaboratoria
  • High Containment
  • Radionucliden

 

 

Foto-impressie labs Centrale Hal

Vanuit de centrale hal met Grand Café hebben bezoekers direct zicht op de laboratoria op de eerste verdieping. De Centrale hal is een belangrijke schakel in de logische route tussen de verschillende ruimten.

Labcluster
De open werkvloeren hebben vele doorzichten. Vanuit bijna elke positie is een blik op de omgeving mogelijk.

Lab-cf
Alle laboratoria zijn helder en eenduidig opgezet. Ook in de laboratoria is de beleving van daglicht en uitzicht aanwezig.
Lab-b

 

Service